Beslenme ve Diyet Topluluğu (DİYETETİKÇÜ)
BESLENME VE DİYET TOPLULUĞU (DİYETETİKÇÜ) KİMDİR?
Beslenme ve Diyet Topluluğu, beslenme alanı ile ilgili Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerine, diğer ilgili öğrencilere ve topluma, güncel ve doğru beslenme bilgisi vermeyi ve sosyal etkinliklerde öğrencileri buluşturmayı amaçlamaktadır. Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün ilk dönem öğrencilerinden Betül AKAY’ın eğitime başlamadan önceki kurmayı hayal ettiği DİYETETİKÇÜ, 2015 yılında Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) bünyesinde kurulmuş ve topluluğa künye ismini veren Betül AKAY’ın başkanlığında faaliyetlerine başlamıştır. Ardından Mehmet ARABOĞLU başkanlık görevini devralmıştır. 2019-2021 arasında Tutku BALCI tarafından yürütülen DİYETETİKÇÜ başkanlığı, Selvinaz SARAÇ'tan sonra 2023-2024 döneminde Esra Selin ÖZATAY tarafından yürütülmektedir. Topluluk başkanları üyelerin çoğunluk oylarıyla seçilmekte, yönetim ve denetim kurulları topluluk başkanları tarafından önerilmektedir. Etkinlikler danışman öğretim üyesinin onayı ile Üniversitemiz SKS Daire Başkanlığı’na sunulmaktadır. DİYETETİKÇÜ 2015 yılında kurulduğundan itibaren amaçları doğrultusunda çok çeşitli etkinlikler gerçekleştirmiş, her dönem giderek artan üye sayısı ile ileriye dönük hedeflerine ulaşmak üzere çalışmaya devam etmektedir.
DİYETETİKÇÜ’NÜN İLERİ HEDEFLERİ
- İKÇÜ öğrencileri başta olmak üzere toplumu ve ulaşılabilen bireyleri sağlıklı beslenme hakkında bilgilendirmek,
- Türkiye genelinde diğer üniversite ve kurumlarla, Beslenme ve Diyetetik bölümleriyle iletişim kurarak ve işbirliğinde bulunarak daha geniş katılımlar sağlamak,
- Bilimsel, kültürel ve sağlık alanlarında dünyadaki ve Türkiye’deki yenilikleri ve değişimleri araştırarak topluluk üyelerini bilgilendirmek,
- Türkiye Diyetisyenler Derneği (TDD) Öğrenci Komisyonu’nda üniversitemizi ve bölümümüzü temsil etmek,
- ENDIETS (EFAD ÖĞRENCİ KOMİSYONU ALT TOPLULUĞU) ile iletişim halinde olmak,
- Akademik öğrenci dergisi çıkarmak, topluluğun sesini bilimsel platformlarda duyurmak (DİYETETİKÇÜ BİLİM alt komisyonu ile çalışmalarına başlamıştır),
- Diğer meslekler ne yapıyor? Farklı iş alanlarını, çalışma sahalarını ve topluluğun ilgi alanlarıyla olan potansiyel etkileşimlerini kısa söyleşilerle tanımak, öğrenmek,
- Meslektaşlarımız ile iletişim kurarak, deneyim paylaşımı toplantıları yapmak,
- Diğer öğrenci topluluklarıyla ortak etkinlikler düzenlemek
STRATEJİK ADIMLARIMIZ
- Beslenme ve Diyet Topluluğunun stratejik planlamasını yapmak (misyon-vizyon-temel değerlerimiz-paydaşlarımız-hedefler-stratejiler-performans göstergeleri)
- Sağlıklı beslenmeyi özendirici pankart ve afiş hazırlamak, kampüste hedef kitlelere ulaşabilecek yerlere asmak
- Taze sebze-meyve günü etkinliği düzenleyip «her gün 5 porsiyon, hepsi farklı renk» mesajı ile meyve-sebze tüketimini özendirmek
- Topluluğa özel rozet ve tişört hazırlayarak topluluktaki bireylerin tanınmasını sağlamak, bu yolla «DİYETETİKÇÜ» hatırası ve belleği oluşturmak
- Her sene, özel gün ve/veya haftalarda, beslenme mesajları verilmesi gereken bir tema belirleyerek bilgilendirici, eğlendirici organizasyonlar yapmak, yapılan organizasyonlara katkı vermek
- Toplumsal duyarlılık çalışmaları içerisine katılmak
- Sosyal medyada topluluğu tanıtmak (sosyal medya görevlileri tüm etkinlikleri duyurmakta, etkinlik sonrası haber yapmaktadır)
- Beslenme temalı film gösterimleri yapmak.
BESLENME VE DİYET TOPLULUĞU (DİYETETİKÇÜ)
DANIŞMANI: Doç. Dr. Dilek ONGAN
TOPLULUK BAŞKANI: Esra Selin ÖZATAY
TOPLAM GÜNCEL ÜYE SAYISI: 362
DÖNEMLERE GÖRE DİYETETİKÇÜ ETKİNLİKLERİ