Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı
Toplu Beslenme Sistemleri, “teknolojik gelişmeler ve iş hayatına geçişin artmasıyla birlikte insanların ev dışında, bir arada ve başkaları tarafından hazırlanmış yiyeceklerle beslenmesi” şeklinde tanımlanmaktadır. Toplu Beslenme Sistemleri; tüketicilerin enerji ve besin ögesi gereksinimlerine ve beslenme alışkanlıklarına uygun beslenme hizmetini, onların fizyolojik, sosyal ve psikolojik gereksinmelerini de karşılayarak, besin zehirlenmeleri ve halk sağlığı risklerinin önüne geçerek tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir besine ulaşmasını sağlamaktadır. Türkiye’de nüfusun en az yarısı en az bir öğünü ev dışında toplu beslenme sistemleri aracılığıyla tüketmektedir. Bu anabilim dalında çalışan diyetisyenler ‘Yönetici Diyetisyen’ unvanını almakta, toplumun yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmesinin sağlanmasında önemli rol oynamaktadır.
Doç. Dr. Dilek ONGAN
Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı Başkanı