Bilimsel Araştırma Projeleri
Proje Adı | Proje Türü | Proje Yürütücüsü | Başlangıç Tarihi/Dönemi | Bitiş Tarihi | ||||||||
Telefon Kullanımı ve İzlenilen İçeriğin Besin Tüketimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi | BAP |
Dr. Öğr. Üyesi Ezgi BELLİKCİ KOYU Araş. Gör. Yasemin KARAAĞAÇ |
2024 | Devam ediyor | ||||||||
Ailevi Akdeniz Ateşi Hastalığı Olan Çocuk ve Adölesanlarda İnflamatuvar Belirteçlerin Diyet İnflamatuvar İndeksi, Akdeniz Diyet Uyumu, Beslenme Durumu ve Yaşam Kalitesi ile İlişkisi | TÜBİTAK 2209-A |
Begüm SAVAŞ Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU (Danışman) |
2023/2. dönem | Devam ediyor | ||||||||
Diyabet Hastalarında Besin Neofobisinin Besin Hazırlama Becerileri, Beslenme Durumu ve Glisemik Durum ile İlişkisinin İncelenmesi |
TÜBİTAK 2209-A |
Begüm ILGAR Dr. Öğr. Üyesi Ezgi BELLİKCİ KOYU (Danışman) |
2023/2. dönem | Devam ediyor | ||||||||
Tip 2 Diyabetli Bireylerde Damgalama, Depresyon, Anksiyete ve Stresin Beslenme Durumu ile İlişkisi | TÜBİTAK 2209-A |
Hatice Kübra ALPEREN Dr. Öğr. Üyesi Ezgi BELLİKCİ KOYU (Danışman) |
2023/2. dönem | Devam ediyor | ||||||||
Üniversite Öğrencilerinde Seçici Yemenin Yeme Bozuklukları ve Diyet Kalitesi ile İlişkisinin Belirlenmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Pelinsu BASALAK Dr. Öğr. Üyesi Ezgi BELLİKCİ KOYU (Danışman) |
2023/2. dönem | Devam ediyor | ||||||||
Yetişkin Bireylerin Sürdürülebilir Bilinç ve Beslenme Davranışlarının İncelenmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Simay SEZEN Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman) |
2023/2. dönem | Devam ediyor | ||||||||
Üniversite Öğrencilerinin Sağlıklı Beslenme Takıntısı, Gıdalardan Tiksinme Durumu ve Diyet Kalitesinin Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Zeynep GÜMÜŞ Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman) |
2023/2. dönem | Devam ediyor | ||||||||
Restoranlardaki Yemek ve Servis Takımı Renklerinin Bireylerin Yeme Arzusu Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Gizem AKKURT Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman) |
2023/2. dönem | Devam ediyor | ||||||||
Alternatif Protein Kaynaklarının Tüketiciler Tarafından Kabul Edilebilirliğinin Belirlenmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Sinem GÜLMEN Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman) |
2023/2. dönem | Devam ediyor | ||||||||
Yaşlı Bireylerin Beslenme Durumları ile Tükürük Akış Hızları Arasındaki İlişki |
2022-TYL-SABE-0003 | Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK | 2022 | Tamamlandı | ||||||||
Romatoid Artrit Tanılı Bireylerde Akdeniz Diyetinin Hastalık Aktivitesi ve İnflamatuvar Belirteçler Üzerine Etkisi |
2022-GAP-SABF-0051 | Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK | 2022 | Devam ediyor | ||||||||
İlaca Dirençli Epilepsisi Olan Çocuk ve Adölesanlarda Düşük Glisemik İndeks Diyetinin Epileptik Nöbet Sıklığı, Oksidatif Stres Belirteçleri ve Yaşam Kalitesi Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi |
2022-GAP-SABF-0052 | Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU | 2022 | Devam ediyor | ||||||||
Tip 2 Diyabetli Bireylerde Metabolik Sendrom Prevalansı, Bazı Metabolik Sendrom Bileşenleri ile Beslenme Alışkanlıkları Arasındaki İlişki | TÜBİTAK 2209-A |
Ayşe Nur TOTA Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2022/2. dönem | Tamamlandı (2024) | ||||||||
Zihinsel Yetersiz Bireylerin Akdeniz Diyetine Uyumunun ve Uyku Kalitelerinin Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Elif ÖZGÜN Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2022/2. dönem | Tamamlandı (2024) | ||||||||
İzmir İlindeki Restoranların Menü Etiketlemeleri ve Menüdeki Alerjen Uyarılarının İncelenmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Senay ŞALIŞ Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman) |
2022/2. dönem | Devam ediyor | ||||||||
Yetişkin Bireylerin Sürdürülebilir Beslenme Hakkındaki Bilgi Düzeyi Ve Tutumlarının Saptanması | TÜBİTAK 2209-A |
Tuana HAZAL İNSEL Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2022/1. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
Tip 2 Diyabetli Bireylerde Gece Yeme Sendromu ve Duygusal Yeme Durumunun Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
İremnaz ASLANMIRZA Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2022/1. dönem | Tamamlandı (2024) | ||||||||
Polikistik Over sendromlu Olan ve Olmayan Yetişkin Kadınlarda Diyetin Glisemik İndeks ve Yükünün Saptanması, Yeme Tutumu Davranışlarının ve Diyabet Riskinin Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Kübra KÜRKÇÜ Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2022/1. dönem | Tamamlandı (2024) | ||||||||
Hastanede Yatan Çocuklarda Malnütrisyon Riskinin Üç Farklı Tarama Aracı ile Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Elzem ARDA Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2022/1. dönem | Tamamlandı (2024) | ||||||||
MS Hastalarında Tanı Öncesi ve Sonrası Beslenme Alışkanlıklarının Saptanması ve Besin Takviyeleri Kullanımının Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Ece Güneş ÖKTEM Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2022/1. dönem | Tamamlandı (2024) | ||||||||
Tip 2 Diyabetli Bireylerde Tuz Tüketiminin Kardiyovasküler Hastalıklar Risk Faktörleri Bilgi Düzeyinin ve Beslenme Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Ayşe Talya IŞIK Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2022/1. dönem | Tamamlandı (2024) | ||||||||
Tip 2 Diyabetli Bireylerin Yeme Tutum ve Davranışlarının Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Deniz BALCI Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2022/1. dönem | Tamamlandı (2024) | ||||||||
Üniversite Öğrencilerinin Akdeniz Diyetine Uyumlarının ve Uyku Kalitelerinin Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Ecem KAYNAR Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2022/1. dönem | Tamamlandı (2024) | ||||||||
Yetişkin Bireylerde Gıda Neofobisi ve Akdeniz Diyetine Uyum Arasındaki Uyumun incelenmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Ecenur BAYIR Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2022/1. dönem | Tamamlandı (2024) | ||||||||
Karton Bardak Kullanım Sıklığı: Tüketicilerin Sağlık ve Sürdürülebilirlik Açılarından Bilgi Düzeylerinin, Tutumlarının Belirlenmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Seda KARTAL Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2022/1. dönem | Tamamlandı (2024) | ||||||||
COVID-19 Pandemi Sürecinde Okul Çağı Dönemindeki (6-14 yaş) Çocukların Beslenme Durumunun Saptanması ve Değişen Beslenme Alışkanlıklarının Belirlenmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Selvinaz SARAÇ Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2022/1. dönem | Tamamlandı (2024) | ||||||||
Gestasyonel Diyabeti Olan ve Olmayan Gebelerin Beslenme Durumunun Saptanması, Fiziksel Aktivite Düzeyinin ve Beslenme Bilgi Düzeyinin Belirlenmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Tuba ÖZCAN Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2022/1. dönem | Tamamlandı (2024) | ||||||||
Yaşlılarda Düşme ile ilgili Beslenme Faktörlerinin Araştırılması | TÜBİTAK 2209-A |
Tuba MASKAR Doç. Dr. Dilek ONGAN (Danışman) |
2022/1. dönem | Tamamlandı (2024) | ||||||||
Yetişkin Bireylerin Toplu Beslenme Hizmeti Aldıkları Mekân ve Yemek Tercihlerini Etkileyen Faktörler ile Tabak Artığı Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Çiğdem KARPUZ Doç. Dr. Dilek ONGAN (Danışman) |
2022/1. dönem | Tamamlandı (2024) | ||||||||
Tip 1 Diyabetli Adölesanlarda Sezgisel Yemenin Glisemik Kontrol, Yaşam Kalitesi ve Yeme Bozuklukları Üzerine Etkisi | TÜBİTAK 2209-A |
Begüm GÜNGÖR Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU (Danışman) |
2022/1. dönem |
Tamamlandı (2024) |
||||||||
Lise Öğrencilerinde Duygusal Yeme ile Aleksitemi, Depresyon ve Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Berfin Esin FINDIK Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU (Danışman) |
2022/1. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
Besin Alerjisi Olan Çocuklarda Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Melike TOPAL Filiz Sefanur DERİN Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU (Danışman) |
2022/1. dönem |
Tamamlandı (2024) |
||||||||
Okul Çağı Çocuklarında Besin Neofobisi ile Diyet Kalitesi ve Antropometrik Ölçümler Arasındaki İlişkinin Saptanması | TÜBİTAK 2209-A |
Ceylin Sude OĞUZ Ayşegül ERSÖZ Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU (Danışman) |
2022/1. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
Çocuklarda Migren ve Baş Ağrısı Özelliklerinin Diyet kalitesi ve Beslenme Durumu ile İlişkisinin Belirlenmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Cerensu AKDİ Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU (Danışman) |
2022/1. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
Obez Çocuk ve Adölesanlarda Akdeniz Diyetine Uyum ve Diyet İnflamatuvar İndeksi ile Metabolik Kontrol Parametreleri Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Ceren GÜLMEZ Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU (Danışman) |
2022/1. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
Adölesanların Hedonik Açlık Durumunun Diyet Kalitesi, Uyku Kalitesi ve Beslenme Durumu ile İlişkisinin Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Başak ŞİMŞEK Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU (Danışman) |
2022/1. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
Yetişkinlerin 3D Besinlere Yönelik Bilgi ve Kabul Edilebilirlik Durumlarının Saptanması | TÜBİTAK 2209-A |
Elif KIZILASLAN Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman) |
2022/1. dönem | Devam ediyor | ||||||||
Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencilerinin Sürdürülebilir Protein Kaynakları Hakkındaki Bilgi, Tutum ve Davranışlarının Belirlenmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Hacer Esra KÖKSAL Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman) |
2022/1.dönem | Devam ediyor | ||||||||
Hafif Şişman ve Şişman Postmenopozal Dönemdeki Kadınların Diyetisyen Desteği ile Zayıflama Deneyimleri: Nitel Bir Araştırma |
2021-TYL-SABE-0023 | Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK | 2021 | Devam ediyor | ||||||||
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkinlerin Arı Ürünleri (Propolis, Bal, Polen) Tüketim Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Simge İNAL Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2021/2. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
COVID-19 Pandemi Sürecinde Okul Öncesi Dönem Çocuklarının (3-6 yaş) Değişen Beslenme Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Abdullah Burak TEKELİ Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2021/2. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkin Bireylerde Depresyon, Uyku Kalitesi, Yaşam Kalitesi ile Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Elif ALTINER Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2021/2. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
COVID-19 Pandemi Sürecinde Üniversite Öğrencilerinin Değişen Beslenme Alışkanlıklarının ve Duygusal İştahın Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Melisa Yağmur KAYAHAN Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2021/2. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
COVID-19 Pandemi Sürecinde Tip 2 Diyabetli Bireylerin Vitamin-Mineral ve Bitkisel Ürün Kullanımının Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Nisa Nur ŞAHİN Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2021/2. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
COVID-19 Pandemi Sürecinde Çölyak Hastalarında Değişen Beslenme Alışkanlıkları ve Glutensiz Diyet Uygulama Durumunun Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Selcan DUVAR Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2021/2. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
COVID-19 Geçirmiş Yetişkin Bireylerin Değişen Beslenme Alışkanlıklarının Belirlenmesi ve Beslenme Bilgi Düzeylerinin Saptanması | TÜBİTAK 2209-A |
Işılay TANRIVERDİ Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2021/2. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkin Bireylerin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Durumlarının Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Gülsüm ÇETİN Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2021/2. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
45-64 Yaş Arası Bireylerin Akdeniz Diyetine Uyumunun Sarkopeni Risk Faktörleri Açısından Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Bilgesu MUTLU Doç. Dr. Dilek ONGAN (Danışman) |
2021/2. dönem | Tamamlandı (2024) | ||||||||
Toplu Beslenme Hizmeti Verilen Kurumlarda Köfte Üretim Aşamaları ve Personelin Köfte Üretimine Yönelik Bilgi ve Tutumları | TÜBİTAK 2209-A |
Beril Su DEMİR Doç. Dr. Dilek ONGAN (Danışman) |
2021/2. dönem | Tamamlandı (2024) | ||||||||
Üniversite Öğrencilerinde Sürdürülebilir Beslenme ve Ekolojik Etiketli Ürün Satın Alma Farkındalığı | TÜBİTAK 2209-A |
Nursena SİVAS Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman) |
2021/2.dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkinlerin Fonksiyonel Besin Tüketim Alışkanlıklarındaki Değişikliklerin ve Fonksiyonel Besin Hakkındaki Bilgi Düzeylerinin Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Ela HARBELİOĞLU Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2020/2. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
Diyetisyenlerde Obezite Ön Yargı Durumunun Belirlenmesi ve Ön Yargının Mesleki Kararlar Üzerine Olan Etkisinin İncelenmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Şule DEMİRCİ Dr. Öğr. Üyesi Ezgi BELLİKCİ KOYU (Danışman) |
2020/2. dönem |
Tamamlandı (2022) |
||||||||
Öğretmenlerin Sürdürülebilir Beslenmeye İlişkin Bilgi, Tutum ve Davranışlarının Belirlenmesi ve Sürdürülebilir Beslenme Eğitiminin Bu Değişkenler Üzerine Olan Etkisinin İncelenmesi |
TÜBİTAK 2209-A |
Göksu TABAK Dr. Öğr. Üyesi Ezgi BELLİKCİ KOYU (Danışman) |
2020/2. dönem |
Tamamlandı (2022) |
||||||||
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkin Bireylerin Depresyon, Anksiyete ve Stres Düzeyi ile Duygusal İştah Durumunun Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Tutku NALÇAKAN Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2020/1. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
COVID-19 Pandemi Sürecinde Adolesanların Değişen Beslenme Alışkanlıklarının Belirlenmesi ve Beslenme Bilgi Düzeylerinin İncelenmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Ezgi ALTAY Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2020/1. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkin Bireylerin Sıvı Tüketimindeki Değişikliklerin Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Selin ÖZELSANCAK Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2020/1. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
COVID-19 Pandemi Sürecinde 0-24 Ay Arasında Bebeği Olan Annelerin Emzirme ve Süt Çocuğu Beslenmesi Konusundaki Tutum ve Davranışlarının Belirlenmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Bahanur KARAÇAR Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2020/1. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkin Bireylerin Besin Güvenliği İle İlgili Bilgi Düzeylerinin ve Davranışlarının Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Fatma Nur KIZILKAYA Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2020/1. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
COVID-19 Pandemi Sürecinde Sağlık Çalışanlarının Değişen Beslenme Alışkanlıklarının Belirlenmesi ve Beslenme Bilgi Düzeylerinin İncelenmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Emre Can ACAR Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2020/1. dönem |
Tamamlandı (2023) |
||||||||
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkin Bireylerin Vitamin-Mineral ve Bitkisel Ürün Kullanımının Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Fatma Nur AÇICI Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman) |
2020/1. dönem |
Tamamlandı (2023) |