İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

Bilimsel Araştırma Projeleri

Proje Adı Proje Türü Proje Yürütücüsü Başlangıç Tarihi/Dönemi Bitiş Tarihi
Telefon Kullanımı ve İzlenilen İçeriğin Besin Tüketimi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi BAP

Dr. Öğr. Üyesi Ezgi BELLİKCİ KOYU

Araş. Gör. Yasemin KARAAĞAÇ
2024 Devam ediyor
Ailevi Akdeniz Ateşi Hastalığı Olan Çocuk ve Adölesanlarda İnflamatuvar Belirteçlerin Diyet İnflamatuvar İndeksi, Akdeniz Diyet Uyumu, Beslenme Durumu ve Yaşam Kalitesi ile İlişkisi TÜBİTAK 2209-A

Begüm SAVAŞ

Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU (Danışman)

2023/2. dönem Devam ediyor

Diyabet Hastalarında Besin Neofobisinin Besin Hazırlama Becerileri, Beslenme Durumu ve Glisemik Durum ile İlişkisinin İncelenmesi

TÜBİTAK 2209-A

Begüm ILGAR

Dr. Öğr. Üyesi Ezgi BELLİKCİ KOYU (Danışman)

2023/2. dönem Devam ediyor
Tip 2 Diyabetli Bireylerde Damgalama, Depresyon, Anksiyete ve Stresin Beslenme Durumu ile İlişkisi TÜBİTAK 2209-A

Hatice Kübra ALPEREN

Dr. Öğr. Üyesi Ezgi BELLİKCİ KOYU (Danışman)

2023/2. dönem Devam ediyor
Üniversite Öğrencilerinde Seçici Yemenin Yeme Bozuklukları ve Diyet Kalitesi ile İlişkisinin Belirlenmesi TÜBİTAK 2209-A

Pelinsu BASALAK

Dr. Öğr. Üyesi Ezgi BELLİKCİ KOYU (Danışman)

2023/2. dönem Devam ediyor
Yetişkin Bireylerin Sürdürülebilir Bilinç ve Beslenme Davranışlarının İncelenmesi TÜBİTAK 2209-A

Simay SEZEN

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman)

2023/2. dönem Devam ediyor
Üniversite Öğrencilerinin Sağlıklı Beslenme Takıntısı, Gıdalardan Tiksinme Durumu ve Diyet Kalitesinin Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Zeynep GÜMÜŞ

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman)

2023/2. dönem Devam ediyor
Restoranlardaki Yemek ve Servis Takımı Renklerinin Bireylerin Yeme Arzusu Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Gizem AKKURT

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman)

2023/2. dönem Devam ediyor
Alternatif Protein Kaynaklarının Tüketiciler Tarafından Kabul Edilebilirliğinin Belirlenmesi TÜBİTAK 2209-A

Sinem GÜLMEN

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman)

2023/2. dönem Devam ediyor

Yaşlı Bireylerin Beslenme Durumları ile Tükürük Akış Hızları Arasındaki İlişki

2022-TYL-SABE-0003 Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK 2022 Tamamlandı

Romatoid Artrit Tanılı Bireylerde Akdeniz Diyetinin Hastalık Aktivitesi ve İnflamatuvar Belirteçler Üzerine Etkisi

2022-GAP-SABF-0051 Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK 2022 Devam ediyor

İlaca Dirençli Epilepsisi Olan Çocuk ve Adölesanlarda Düşük Glisemik İndeks Diyetinin Epileptik Nöbet Sıklığı, Oksidatif Stres Belirteçleri ve Yaşam Kalitesi Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi

2022-GAP-SABF-0052 Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU 2022 Devam ediyor
Tip 2 Diyabetli Bireylerde Metabolik Sendrom Prevalansı, Bazı Metabolik Sendrom Bileşenleri ile Beslenme Alışkanlıkları Arasındaki İlişki TÜBİTAK 2209-A

Ayşe Nur TOTA

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2022/2. dönem Tamamlandı (2024)
Zihinsel Yetersiz Bireylerin Akdeniz Diyetine Uyumunun ve Uyku Kalitelerinin Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Elif ÖZGÜN

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2022/2. dönem Tamamlandı (2024)
İzmir İlindeki Restoranların Menü Etiketlemeleri ve Menüdeki Alerjen Uyarılarının İncelenmesi TÜBİTAK 2209-A

Senay ŞALIŞ

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman)

2022/2. dönem Devam ediyor
Yetişkin Bireylerin Sürdürülebilir Beslenme Hakkındaki Bilgi Düzeyi Ve Tutumlarının Saptanması TÜBİTAK 2209-A

Tuana HAZAL İNSEL

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2022/1. dönem

Tamamlandı

(2023)
Tip 2 Diyabetli Bireylerde Gece Yeme Sendromu ve Duygusal Yeme Durumunun Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

İremnaz ASLANMIRZA

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2022/1. dönem Tamamlandı (2024)
Polikistik Over sendromlu Olan ve Olmayan Yetişkin Kadınlarda Diyetin Glisemik İndeks ve Yükünün Saptanması, Yeme Tutumu Davranışlarının ve Diyabet Riskinin Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Kübra KÜRKÇÜ

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2022/1. dönem Tamamlandı (2024)
Hastanede Yatan Çocuklarda Malnütrisyon Riskinin Üç Farklı Tarama Aracı ile Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Elzem ARDA

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2022/1. dönem Tamamlandı (2024)
MS Hastalarında Tanı Öncesi ve Sonrası Beslenme Alışkanlıklarının Saptanması ve Besin Takviyeleri Kullanımının Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Ece Güneş ÖKTEM

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2022/1. dönem Tamamlandı (2024)
Tip 2 Diyabetli Bireylerde Tuz Tüketiminin Kardiyovasküler Hastalıklar Risk Faktörleri Bilgi Düzeyinin ve Beslenme Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Ayşe Talya IŞIK

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2022/1. dönem Tamamlandı (2024)
Tip 2 Diyabetli Bireylerin Yeme Tutum ve Davranışlarının Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Deniz BALCI

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2022/1. dönem Tamamlandı (2024)
Üniversite Öğrencilerinin Akdeniz Diyetine Uyumlarının ve Uyku Kalitelerinin Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Ecem KAYNAR

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2022/1. dönem Tamamlandı (2024)
Yetişkin Bireylerde Gıda Neofobisi ve Akdeniz Diyetine Uyum Arasındaki Uyumun incelenmesi TÜBİTAK 2209-A

Ecenur BAYIR

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2022/1. dönem Tamamlandı (2024)
Karton Bardak Kullanım Sıklığı: Tüketicilerin Sağlık ve Sürdürülebilirlik Açılarından Bilgi Düzeylerinin, Tutumlarının Belirlenmesi TÜBİTAK 2209-A

Seda KARTAL

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2022/1. dönem Tamamlandı (2024)
COVID-19 Pandemi Sürecinde Okul Çağı Dönemindeki (6-14 yaş) Çocukların Beslenme Durumunun Saptanması ve Değişen Beslenme Alışkanlıklarının Belirlenmesi TÜBİTAK 2209-A

Selvinaz SARAÇ

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2022/1. dönem Tamamlandı (2024)
Gestasyonel Diyabeti Olan ve Olmayan Gebelerin Beslenme Durumunun Saptanması, Fiziksel Aktivite Düzeyinin ve Beslenme Bilgi Düzeyinin Belirlenmesi TÜBİTAK 2209-A

Tuba ÖZCAN

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2022/1. dönem Tamamlandı (2024)
Yaşlılarda Düşme ile ilgili Beslenme Faktörlerinin Araştırılması TÜBİTAK 2209-A

Tuba MASKAR

Doç. Dr. Dilek ONGAN (Danışman)

2022/1. dönem Tamamlandı (2024)
Yetişkin Bireylerin Toplu Beslenme Hizmeti Aldıkları Mekân ve Yemek Tercihlerini Etkileyen Faktörler ile Tabak Artığı Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Çiğdem KARPUZ

Doç. Dr. Dilek ONGAN (Danışman)

2022/1. dönem Tamamlandı (2024)
Tip 1 Diyabetli Adölesanlarda Sezgisel Yemenin Glisemik Kontrol, Yaşam Kalitesi ve Yeme Bozuklukları Üzerine Etkisi TÜBİTAK 2209-A

Begüm GÜNGÖR

Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU (Danışman)

2022/1. dönem

Tamamlandı

(2024)
Lise Öğrencilerinde Duygusal Yeme ile Aleksitemi, Depresyon ve Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Berfin Esin FINDIK

Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU (Danışman)

2022/1. dönem

Tamamlandı

(2023)
Besin Alerjisi Olan Çocuklarda Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Melike TOPAL

Filiz Sefanur DERİN

Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU (Danışman)

2022/1. dönem

Tamamlandı

(2024)
Okul Çağı Çocuklarında Besin Neofobisi ile Diyet Kalitesi ve Antropometrik Ölçümler Arasındaki İlişkinin Saptanması TÜBİTAK 2209-A

Ceylin Sude OĞUZ

Ayşegül ERSÖZ

Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU (Danışman)

2022/1. dönem

Tamamlandı

(2023)
Çocuklarda Migren ve Baş Ağrısı Özelliklerinin Diyet kalitesi ve Beslenme Durumu ile İlişkisinin Belirlenmesi TÜBİTAK 2209-A

Cerensu AKDİ

Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU (Danışman)

2022/1. dönem

Tamamlandı

(2023)
Obez Çocuk ve Adölesanlarda Akdeniz Diyetine Uyum ve Diyet İnflamatuvar İndeksi ile Metabolik Kontrol Parametreleri Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Ceren GÜLMEZ 

Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU (Danışman)

2022/1. dönem

Tamamlandı

(2023)
Adölesanların Hedonik Açlık Durumunun Diyet Kalitesi, Uyku Kalitesi ve Beslenme Durumu ile İlişkisinin Değerlendirilmesi  TÜBİTAK 2209-A

Başak ŞİMŞEK

Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU (Danışman)

2022/1. dönem

Tamamlandı

(2023)
Yetişkinlerin 3D Besinlere Yönelik Bilgi ve Kabul Edilebilirlik Durumlarının Saptanması TÜBİTAK 2209-A

Elif KIZILASLAN

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman)

2022/1. dönem Devam ediyor
Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencilerinin Sürdürülebilir Protein Kaynakları Hakkındaki Bilgi, Tutum ve Davranışlarının Belirlenmesi TÜBİTAK 2209-A

Hacer Esra KÖKSAL

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman)

2022/1.dönem Devam ediyor

Hafif Şişman ve Şişman Postmenopozal Dönemdeki Kadınların Diyetisyen Desteği ile Zayıflama Deneyimleri: Nitel Bir Araştırma

2021-TYL-SABE-0023 Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK 2021 Devam ediyor
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkinlerin Arı Ürünleri (Propolis, Bal, Polen) Tüketim Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Simge İNAL

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2021/2. dönem

Tamamlandı

(2023)
COVID-19 Pandemi Sürecinde Okul Öncesi Dönem Çocuklarının (3-6 yaş) Değişen Beslenme Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Abdullah Burak TEKELİ

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2021/2. dönem

Tamamlandı

(2023)
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkin Bireylerde Depresyon, Uyku Kalitesi, Yaşam Kalitesi ile Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Elif ALTINER

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2021/2. dönem

Tamamlandı

(2023)
COVID-19 Pandemi Sürecinde Üniversite Öğrencilerinin Değişen Beslenme Alışkanlıklarının ve Duygusal İştahın Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Melisa Yağmur KAYAHAN

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2021/2. dönem

Tamamlandı

(2023)
COVID-19 Pandemi Sürecinde Tip 2 Diyabetli Bireylerin Vitamin-Mineral ve Bitkisel Ürün Kullanımının Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Nisa Nur ŞAHİN

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2021/2. dönem

Tamamlandı

(2023)
COVID-19 Pandemi Sürecinde Çölyak Hastalarında Değişen Beslenme Alışkanlıkları ve Glutensiz Diyet Uygulama Durumunun Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Selcan DUVAR

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2021/2. dönem

Tamamlandı

(2023)
COVID-19 Geçirmiş Yetişkin Bireylerin Değişen Beslenme Alışkanlıklarının Belirlenmesi ve Beslenme Bilgi Düzeylerinin Saptanması TÜBİTAK 2209-A

Işılay TANRIVERDİ

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2021/2. dönem

Tamamlandı

(2023)
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkin Bireylerin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Durumlarının Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Gülsüm ÇETİN

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2021/2. dönem

Tamamlandı

(2023)
45-64 Yaş Arası Bireylerin Akdeniz Diyetine Uyumunun Sarkopeni Risk Faktörleri Açısından Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Bilgesu MUTLU

Doç. Dr. Dilek ONGAN (Danışman)

2021/2. dönem Tamamlandı (2024)
Toplu Beslenme Hizmeti Verilen Kurumlarda Köfte Üretim Aşamaları ve Personelin Köfte Üretimine Yönelik Bilgi ve Tutumları TÜBİTAK 2209-A

Beril Su DEMİR

Doç. Dr. Dilek ONGAN (Danışman)

2021/2. dönem Tamamlandı (2024)
Üniversite Öğrencilerinde Sürdürülebilir Beslenme ve Ekolojik Etiketli Ürün Satın Alma Farkındalığı TÜBİTAK 2209-A

Nursena SİVAS

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman)

2021/2.dönem

Tamamlandı

(2023)
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkinlerin Fonksiyonel Besin Tüketim Alışkanlıklarındaki Değişikliklerin ve Fonksiyonel Besin Hakkındaki Bilgi Düzeylerinin Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Ela HARBELİOĞLU

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2020/2. dönem

Tamamlandı

(2023)
Diyetisyenlerde Obezite Ön Yargı Durumunun Belirlenmesi ve Ön Yargının Mesleki Kararlar Üzerine Olan Etkisinin İncelenmesi TÜBİTAK 2209-A

Şule DEMİRCİ

Dr. Öğr. Üyesi Ezgi BELLİKCİ KOYU (Danışman)

2020/2. dönem

Tamamlandı

(2022)
Öğretmenlerin Sürdürülebilir Beslenmeye
İlişkin Bilgi, Tutum ve Davranışlarının Belirlenmesi ve
Sürdürülebilir Beslenme Eğitiminin Bu Değişkenler Üzerine Olan Etkisinin İncelenmesi
TÜBİTAK 2209-A

Göksu TABAK

Dr. Öğr. Üyesi Ezgi BELLİKCİ KOYU (Danışman)

2020/2. dönem

Tamamlandı

(2022)
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkin Bireylerin Depresyon, Anksiyete ve Stres Düzeyi ile Duygusal İştah Durumunun Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Tutku NALÇAKAN

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2020/1. dönem

Tamamlandı

(2023)
COVID-19 Pandemi Sürecinde Adolesanların Değişen Beslenme Alışkanlıklarının Belirlenmesi ve Beslenme Bilgi Düzeylerinin İncelenmesi TÜBİTAK 2209-A

Ezgi ALTAY

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2020/1. dönem

Tamamlandı

(2023)
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkin Bireylerin Sıvı Tüketimindeki Değişikliklerin Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Selin ÖZELSANCAK

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2020/1. dönem

Tamamlandı

(2023)
COVID-19 Pandemi Sürecinde 0-24 Ay Arasında Bebeği Olan Annelerin Emzirme ve Süt Çocuğu Beslenmesi Konusundaki Tutum ve Davranışlarının Belirlenmesi TÜBİTAK 2209-A

Bahanur KARAÇAR

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2020/1. dönem

Tamamlandı

(2023)
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkin Bireylerin Besin Güvenliği İle İlgili Bilgi Düzeylerinin ve Davranışlarının Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Fatma Nur KIZILKAYA

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2020/1. dönem

Tamamlandı

(2023)
COVID-19 Pandemi Sürecinde Sağlık Çalışanlarının Değişen Beslenme Alışkanlıklarının Belirlenmesi ve Beslenme Bilgi Düzeylerinin İncelenmesi TÜBİTAK 2209-A

Emre Can ACAR

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2020/1. dönem

Tamamlandı

(2023)
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkin Bireylerin Vitamin-Mineral ve Bitkisel Ürün Kullanımının Değerlendirilmesi TÜBİTAK 2209-A

Fatma Nur AÇICI

Prof. Dr. Gülşah KANER TOHTAK (Danışman)

2020/1. dönem

Tamamlandı

(2023)

 

Menüyü Kapat