2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Çalışması Konuları
SORUMLU ÖĞRETİM ÜYESİ |
ÖĞRECİNİN ADI SOYADI |
KONUSU |
Doç. Dr. Gülşah KANER TOHTAK |
Tuana Hazal İNSEL Meltem GÜLBOL |
COVID-19 Pandemi Sürecinde Tip 2 Diyabetli Bireylerin Vitamin-Mineral ve Bitkisel Ürün Kullanımının Değerlendirilmesi |
Elif ALTINER |
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkin Bireylerde Depresyon, Uyku Kalitesi, Yaşam Kalitesi ile Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi |
|
Şevval SERT Sultan ÇAĞLAK |
COVID-19 Geçirmiş Yetişkin Bireylerin Değişen Beslenme Alışkanlıklarının Belirlenmesi ve Beslenme Bilgi Düzeylerinin Saptanması |
|
Şehriban CEBE Bahriye Didem DİKKAT |
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkin Bireylerin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Durumlarının Belirlenmesi |
|
Selcan DUVAR |
COVID-19 Pandemi Sürecinde Çölyak Hastalarında Değişen Beslenme Alışkanlıkları ve Glutensiz Diyet Uygulama Durumlarının Değerlendirilmesi |
|
Selinay AKPİL Zübeyde YILDIRIM Özge KAVAK |
COVID-19 Pandemi Sürecinde Okul Öncesi Dönem Çocuklarının (3-6 Yaş) Değişen Beslenme Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi |
|
Zeliha VERGİLİ |
COVID-19 Pandemi Sürecinde Üniversite Öğrencilerinin Değişen Beslenme Alışkanlıklarının ve Duygusal İştahın Değerlendirilmesi |
|
Simge İNAL |
COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkinlerin Arı Ürünleri (Propolis, Bal, Polen) Tüketim Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi |
|
|
||
Doç. Dr. Dilek ONGAN |
Buse ARAS Fatma Sena KARTAL |
Üniversite Öğrencilerinin Sezgisel Yeme, Yeme Farkındalığı ve Besin Tüketim Durumlarının Değerlendirilmesi |
Mihrican ORTAKARACA |
Yurtta Kalan Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Hizmetlerinden Memnuniyet durumunun Belirlenmesi |
|
Melek Melda ŞENEL |
Yetişkinlerin Akdeniz Diyetine Uyumu ve Kardiyovasküler Hastalıklarla İlgili Risk Faktörlerine Yönelik Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi |
|
Melike TEKİN Yasemin YİĞİT |
Annelerin Çocukları İçin Besin Takviyesi Kullanım Durumunun Saptanması |
|
Sabiha DEMİRBAŞ DİNSEVER |
COVID-19 Döneminde Sağlık Personellerinin Uyku Kalitesi ve Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi |
|
Sultan CANDAN |
Online Yemek Sipariş Uygulamalarını Kullanan Yetişkin Bireylerin Yeme Tutumlarının Değerlendirilmesi |
|
Nursena SİVAS |
Üniversite Öğrencilerinde Sürdürülebilir Beslenme ve Ekolojik Etiketli Ürün Satın Alma Farkındalığı |
|
Bilgesu Ayşe MUTLU |
45-64 Yaş Arası Bireylerin Akdeniz Diyetine Uyumunun Sarkopeni Risk Faktörleri Açısından Değerlendirilmesi |
|
İlayda ÇATAL |
Et ve Süt Ürünlerinde Yapılan Tağşiş İle İlgili Toplumun Bilgi, Tutum ve Davranışlarının Belirlenmesi |
|
Tuğba KARAGÖZ |
Sağlıklı Besinlerin Tüketiminin Arttırılmasında Kitle İletişim Araçlarının Rolünün Araştırılması |
|
|
||
Dr. Öğr. Üyesi Ezgi BELLİKCİ KOYU |
Eylem DİZMAN Funda YERGİN |
Yetişkin Bireylerde Algılanan Stres ile Beslenme Davranışları Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi |
Ecenur BAYIR |
Yetişkin Bireylerde Beslenme Alışkanlıkları, Kronotip ve Uyku Kalitesi Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi |
|
Gamze PEKPARMAK Birce ALKAN |
Yetişkin Bireylerde Besin Etiketi Kullanımı ve Ortoreksiya Nervoza Arasındaki İlişki |
|
Melike YILDIZ |
Üniversite Öğrencilerinde Sosyal Medya Bağımlılığı ve Beslenme Durumu Arasındaki İlişki |
|
Ecem Zeynep GÜRFİDAN Ela HARBELİOĞLU |
Üniversite Öğrencilerinin Besin Etiketi Okuma Alışkanlıkları ve Tercihlerinin Değerlendirilmesi |
|
Ceren YILDIZ |
Mobil Uygulama Kullanımının Yeme Farkındalığı Üzerine Etkisi |
|
Hilal ÜSKÜP |
Duygusal İştah ile İlişkili Etmenlerin İncelenmesi |
|
Şule DEMİRCİ |
İki Nesil Kadında Akdeniz Diyetine Uyum ve Yeme Farkındalıklarının Karşılaştırılması |
|
|
||
Dr. Öğr. Üyesi Tuba YALÇIN |
Ece ZEKİROĞLU Gülcan Seda KESKİN Hilal SERİER Zennur ANILIR Gülfidan KARAHAN |
Beslenme Eğitimi Alan veya Almayan Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Bilgi Düzeyi ve Beslenme Alışkanlıklarının Karşılaştırılması |
Raziye Betül BEDER Ayşe BETÜL ALTUNAY Özlem TANRIVERDİ Esra Nur BİNDEBİR Pınar AÇAR Sümerya İŞMARCI |
Yetişkin Bireylerin Kronotipe Göre Akdeniz Diyetine Uyumlarının Değerlendirilmesi |
|
|
||
Arş. Gör. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU |
Melisa SÜER İlayda ÖZBAY İpek İLÇEKTAY Bilge BİRGÜL |
Adölesanların Beslenme Okuryazarlığının Beslenme Alışkanlıkları ve Diyet Kalitesi ile İlişkisinin Değerlendirilmesi |
Semiha ÖZÇAKAL Seda TAKAK |
Adölesanlarda Sosyal Medya Bağımlılığı ile Ortoreksiya Nervoza, Yeme Tutumu ve Beden Algısı Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi |
|
Ebrar DERE |
İnflamatuvar Bağırsak hastalığı Olan Çocuk ve Adölesanlarda Beslenme Durumunun Saptanması ve Akdeniz Diyetine Uyumun Değerlendirilmesi |
|
Kübra Nur TURAN |
Kronik Böbrek Yetmezliği Olan Çocuk ve Adölesanların Diyet Asit Yükü, Beslenme Durumu, Yaşam Kalitesi ve Fiziksel Aktivite Durumlarının Değerlendirilmesi |
|
Ezgi İLHAN |
Kronik Nörolojik Hastalığı Olan Çocuklarda Beslenme Sorunları, Beslenme Durumu ve Yaşam Kalitesinin Değerlendirilmesi |
|
Esra KOCAOĞLU |
Epilepsili Çocuklarda Beslenme Durumu, Depresyon ve Yaşam Kalitesinin Değerlendirilmesi |
|
Aslı Nur ÖZTÜRKERİÖZÜ |
COVID-19 Pandemi Sürecinde 10-19 Yaş Aralığındaki Adölesanlarda Değişen Beslenme Alışkanlıklarının Belirlenmesi |