07.04.2025
FOOD-EPI Türkiye Projesi Kapsamında 4 Farklı Çevrimiçi Çalıştay Düzenlendi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gülşah Kaner Tohtak, Ufuk Avrupa (Horizon Europe) "ERA4Health Health Equity" çağrısı kapsamında desteklenen "FOODPATH" projesinde Türkiye koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Proje kapsamında, Türkiye'ye özgü "Sağlıklı Gıda Ortamı Politika İndeksi - Food-EPI TÜRKİYE" geliştirilmektedir. Bu kapsamda, gıda ortamlarına yönelik politikaların değerlendirilmesi, eksikliklerin tespit edilmesi ve öncelikli eylem planlarının belirlenmesi amacıyla 19-20 Mart ve 26-27 Mart tarihlerinde Beslenme ve Diyetetik, Ev Ekonomisi ve Halk Sağlığı bölümlerinden akademisyenler, gıda mühendisleri ile Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcilerinin katılımıyla çevrimiçi dört çalıştay düzenlenmiştir. Bu çalıştaylarda, FOOD-EPI'nin politika ve altyapı destek alanları incelenerek mevcut uygulamalar iyi örneklerle karşılaştırılmış ve iyileştirme önerileri sunulmuştur. Katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ederiz.