2023 Yılı Bilimsel Araştırma Projeleri
Proje Adı | Proje Türü | Proje Yürütücüsü | Başlangıç Tarihi/Dönemi | Bitiş Tarihi |
Ailevi Akdeniz Ateşi Hastalığı Olan Çocuk ve Adölesanlarda İnflamatuvar Belirteçlerin Diyet İnflamatuvar İndeksi, Akdeniz Diyet Uyumu, Beslenme Durumu ve Yaşam Kalitesi ile İlişkisi | TÜBİTAK 2209-A |
Begüm SAVAŞ Doç. Dr. Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU (Danışman) |
2023/2. dönem | Devam ediyor |
Diyabet Hastalarında Besin Neofobisinin Besin Hazırlama Becerileri, Beslenme Durumu ve Glisemik Durum ile İlişkisinin İncelenmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Begüm ILGAR Dr. Öğr. Üyesi Ezgi BELLİKCİ KOYU (Danışman) |
2023/2. dönem | Devam ediyor |
Tip 2 Diyabetli Bireylerde Damgalama, Depresyon, Anksiyete ve Stresin Beslenme Durumu ile İlişkisi | TÜBİTAK 2209-A |
Hatice Kübra ALPEREN Dr. Öğr. Üyesi Ezgi BELLİKCİ KOYU (Danışman) |
2023/2. dönem | Devam ediyor |
Üniversite Öğrencilerinde Seçici Yemenin Yeme Bozuklukları ve Diyet Kalitesi ile İlişkisinin Belirlenmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Pelinsu BASALAK Dr. Öğr. Üyesi Ezgi BELLİKCİ KOYU (Danışman) |
2023/2. dönem | Devam ediyor |
Yetişkin Bireylerin Sürdürülebilir Bilinç ve Beslenme Davranışlarının İncelenmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Simay SEZEN Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman) |
2023/2. dönem | Devam ediyor |
Üniversite Öğrencilerinin Sağlıklı Beslenme Takıntısı, Gıdalardan Tiksinme Durumu ve Diyet Kalitesinin Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Zeynep GÜMÜŞ Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman) |
2023/2. dönem | Devam ediyor |
Restoranlardaki Yemek ve Servis Takımı Renklerinin Bireylerin Yeme Arzusu Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Gizem AKKURT Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman) |
2023/2. dönem | Devam ediyor |
Alternatif Protein Kaynaklarının Tüketiciler Tarafından Kabul Edilebilirliğinin Belirlenmesi | TÜBİTAK 2209-A |
Sinem GÜLMEN Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ (Danışman) |
2023/2. dönem | Devam ediyor |