İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

2022 Yılında Yayınlanan Makaleler

 

MAKALE

YAZARLAR

  COVID-19 Pandemi Sürecinde Adölesanların Yeme Tutumlarının ve Yeme Tutumları ile İlişkili Faktörlerin Değerlendirilmesi  Gamze YURTDAŞ, Gülşah KANER
  The association between social media addiction and orthorexia nervosa, eating attitudes, and body image among adolescents  Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU, Gülşah KANER, Semiha ÖZÇAKAL 
  Evaluation of 25-hydroxyvitamin D levels in obese individuals  Gülşah KANER, Neriman İNANÇ, Eda BAŞMISIRLI, Kürşad ÜNLÜHİZARCI
  Sarkopenide Beslenmenin Rolü  Kullik Berfin TOPLAR, Gülşah KANER, Çağla AYER
  COVID-19 Pandemi Sürecinde Yetişkin Bireylerin Değişen Beslenme Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi  Gülşah KANER, Ayşe Nur SONGÜR BOZDAĞ, Dilek ONGAN, Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU, Gamze ÇALIK
  Nutritional status and adherence to the Mediterranean diet in children with epilepsy Gülşah KANER, Gamze YURTDAŞ DEPBOYLU, Gamze ÇALIK, Gizem ALACA, Nihal OLGAÇ DÜNDAR
  The effect of body weight on sleep quality and sleep duration in adolescents  Beytül YILMAZ, Betül ÇİÇEK, Gülşah KANER
  Evaluation of the traditional practices of breasfeeding, complementary feeding and increasing breast milk in mothers with 0-24 month-old infants Gülşah KANER, Gamze ÇALIK, Gamze YURTDAŞ, Oya HALICIOĞLU BALTALI
  Klimakteriyum Dönemdeki Kadınların Beslenme Durumlarının Saptanması  Hakan ÜÇTEPE, Özge KÜÇÜKERDÖNMEZ, Gülşah KANER, Gamze ÇALIK
  Obezitesi Olan Diyabetli Bireylerde Dinlenme Metabolik Hızının Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler   Gülşah KANER, Buse BAKIR
  Ketojenik diyetin dirençli epilepsi üzerine etkisine güncel bakış  Gizem ALACA, Gülşah KANER, Gamze YURTDAŞ
  Oral Beslenme Solüsyonları Gerçekten Etkin Kullanılabiliyor mu? Hastanın Bilgilendirilmesinin Önemi Haldun KAR, Eda İMECE, Buse BAKIR, Yeliz YILMAZ BOZOK
  Probiotic kefir consumption improves serum apolipoprotein A1 levels in metabolic syndrome patients: A randomized controlled clinical trial Ezgi BELLİKCİ KOYU, Banu Pına SARER YÜREKLİ, Cem KARAGÖZLÜ, Fadime AYDIN KÖSE, Ahmet Gökhan ÖZGEN, Zehra BÜYÜKTUNCER
  Comparison of exercise dependence, eating attitude disorder and risk of orthorexia nervosa among regular students and student athletes  Yasemin KARAAĞAÇ, Fatma İrem ÇETİNKAYA, Ezgi BELLİKCİ KOYU
  The effects of Mediterranean diet on hepatic steatosis, oxidative stress, and inflammation in adolescents with non-alcoholic fatty liver disease: A randomized controlled trial  Gamze YURTDAŞ, Gamze AKBULUT, Maşallah BARAN, Canan YILMAZ
  The Relationship Between Myostatin, Inflammatory Markers, and Sarcopenia in Patients with Chronic Kidney Disease  Emre YAŞAR, Nilüfer ACAR TEK, Merve Yasemin TEKBUDAK, Gamze YURTDAŞ, Özlem GÜLBAHAR, Gizem ÖZATA, UYAR, Zeynep URAL, Özge MENGİ ÇELİK, Yasemin ERTEN 
  Yaşlılıkta Beslenme Durumunu Etkileyen Engellilik Sorunlarına Karşı Uygulanan Beslenme Çözümleri Kübra TONBALAK, Dilek ONGAN
  İlkokul Öğrencilerinde Obezite, Fiziksel Aktivite ve Özetkililik-Yeterlilik Düzeylerinin İncelenmesi  Medine YILMAZ, Gamze AĞARTIOĞLU KUNDAKÇI, Gülçin UYANIK, Dilek ONGAN, Hatice YILDIRIM SARI, Nurdan AKAY, Ertan ALGÜL, Asaf YILDIRIM
  Changes in the food preferences and purchase behaviours in the new normal: A cross-sectional study Yonca SEVİM, Tuba YALÇIN
  Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Durumları, Posa Tüketimleri ve Bağırsak Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi  Buse BAKIR, Sema ÇALAPKORUR
  Assessment of dietary habits and use of nutritional supplements in COVID-19: A cross-sectional study Çağla AYER, Adviye Gülçin SAĞDIÇOĞLU CELEP 
  The Effect of a Weight-Loss Diet in Women Doing Reformer Pilates: A 12-Week Evaluation Gülşah KANER, Çağla AYER
  Menopoz Döneminde Beslenmenin Yönetimi Serap AKDAĞ, Gülşah KANER, Çağla AYER
Menüyü Kapat